Verkkotunnukset maailmalla

Verkkotunnukset jaetaan pääsääntöisesti kahteen kategoriaan: geneeriset eli yleiset verkkotunnukset ja kansalliset verkkotunnukset. Erilaisia verkkotunnuspäätteitä on valtava määrä, joten kansainvälisesti toimivien yhtiöiden kannattaa laatia omiin tarpeisiinsa sopiva strategia sekä menettelytavat verkkotunnusten rekisteröintiin ja ylläpitoon.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman verkkotunnuksiin liittyviä palveluita, ja kauttamme voi rekisteröidä verkkotunnuksia lähes kaikissa rajoittamattomissa verkkotunnuspäätteissä. Kauttamme on myös saatavissa tietyissä maissa tarvittava paikallinen edustaja.

Geneeriset verkkotunnukset

Geneeriset eli yleiset verkkotunnukset eivät ole liitettyjä mihinkään tiettyyn maahan. Aikaisemmin geneerisiä verkkotunnuspäätteitä oli vain kourallinen, kuten .com, .net, .org, .info –ja .biz. Näistä .com on ylivoimaisesti suosituin ja se on vakiintunut kansainväliseksi yleispäätteeksi, vaikka se alkujaan oli tarkoitettu yksinomaan kaupallisten yritysten käyttöön.

Viime vuosien aikana niitä on tullut valtavasti markkinoille ja tällä hetkellä käytössä on noin 1200 geneerisiä verkkotunnuspäätettä, esim. .app, .baby, .cafe, .film, .law, .ltd, .news, .now ja .pics.

Osaa geneerisistä verkkotunnuspäätteistä voi vapaasti hakea kuka tahansa, mutta osa on rajoitettu vain tiettyjen tahojen käyttöön.

Kansalliset verkkotunnukset

Kansalliset verkkotunnukset tarkoittavat eri maiden maakohtaisia verkkotunnuspäätteitä. Esimerkiksi Suomessa pääte on .fi, Ruotsissa .se ja Kiinassa .CN.

Nykyisin useimmat maakohtaiset verkkotunnukset ovat kaikkien vapaasti rekisteröitävissä, mutta jossain maissa verkkotunnusten rekisteröintiä edellyttää esim. paikallista yhtiötä, osoitetta tai yhteyshenkilöä.

Mikäli haluat rekisteröidä kansallisia verkkotunnuksia yrityksesi käyttöön tai sinulla on ongelmia rekisteröintisi kanssa, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.