Käytännöt .fi-päätteisten verkkotunnusten osalta muuttuvat syyskuussa

Jatkossa kaikki verkkotunnuksiin liittyvät palvelut on hankittava verkkotunnusvälittäjän kautta. Tähän asti verkkotunnusten haltijat ovat voineet halutessaan asioida suoraan Viestintäviraston kanssa, mutta 5.9.2016 alkaen kaikki asiointi on hoidettava välittäjän kautta.

Mikä muuttuu?

Jatkossa jokaisella verkkotunnuksen käyttäjällä on oltava välittäjä. Vain välittäjä voi merkitä verkkotunnuksia Viestintäviraston verkkotunnusrekisteriin ja tehdä niihin muutoksia. Välittäjät tarjoavat kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät peruspalvelut: hakeminen, uusiminen, siirtäminen, välittäjän vaihtaminen, irtisanominen ja tietojen päivittäminen.

Kuka tahansa voi olla fi-verkkotunnuksen käyttäjä, kun nykyiset kotipaikka- ja ikärajoitukset poistuvat. Jatkossa myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä fi-verkkotunnuksia omiin nimiinsä. Aikaisemmin kielletyt verkkotunnukset vapautetaan ja esimerkiksi etu- ja sukunimen yhdistelmästä muodostettuja verkkotunnuksia tai maatunnuksia voi jatkossa rekisteröidä vapaasti.

Mikä säilyy?

Verkkotunnukset merkitään edelleen Viestintäviraston ylläpitämään verkkotunnusrekisteriin. Viestintäviraston perimä verkkotunnusmaksu pysyy samana.

Verkkotunnus ei edelleenkään saa loukata tavaramerkkejä tai toiminimiä, ja Viestintävirasto ratkaisee jatkossakin peruutusvaatimuksia.

Olemassa olevien verkkotunnusten voimassaolo jatkuu normaalisti 5.9.2016 jälkeenkin, mutta verkkotunnuksen voi uusia ja siihen tehdä muutoksia vain välittäjän kautta.

Palvelemme asiakkaitamme verkkotunnusvälittäjänä

Toimimme 5.9.2016 alkaen virallisena verkkotunnusvälittäjänä ja hoidamme jatkossakin asiakkaidemme puolesta domain-nimien rekisteröinnit, siirrot ja uusimiset sekä vastaamme asiakkaiden mahdollisiin muihin tiedusteluihin, kuten tähänkin asti.

Lisätietoja saa Viestintäviraston verkkosivuilta tai suoraan asiantuntijoiltamme.

Back to top